Levensloop van Sandra


Trotse ouders met baby Sandra (1 dag)

Ik ben geboren op 1 april 1969 te Budel als dochter van Dick Nieuwenhuijsen (07-11-1944) en Ria (12-01-1948) Nieuwenhuijsen-Thoen om 11.00 uur 's morgens (ongeveer). Ik ga hier niet uitleggen dat dit echt geen grapje is alleen wil ik wel even vermelden dat zelfs mijn vader het in 1e instantie niet wilde geloven toen ze hem op zijn werk terug naar huis wilden sturen. Ik was bijna 3 jaar toen op 08-02-1972 mijn zusje Margot geboren werd. Volgens de verhalen was ik zo trots op mijn zusje dat iedereen die op kraamvisite kwam, meteen meegenomen werd door mij naar de babykamer. Na het bewonderen van mijn zusje, mocht de kraamvisite pas door naar mijn moeder. Zoals meestal tussen zussen is dit niet altijd zo gebleven maar dat is ook niet meer dan normaal. Ondertussen is Margot ook getrouwd en heeft zij twee kinderen gekregen waar ik een hele trotse tante van ben.

Toen Margot geboren werd woonden wij ondertussen in Veldhoven, daarna heb ik nog in Eindhoven, Valkenswaard (2x), Dommelen, Aalst-Waalre, Valkenswaard en weer in Dommelen gewoond. Ondertussen ben ik vanwege de liefde (hopelijk) voor de laatste keer verhuisd en ben ik in Neerkant neergestreken.

Na de kleuterschool in Veldhoven ging ik naar de basisschool 't Startblok in Eindhoven. Halverwege de lagere school verhuisde ik met mijn ouders en zusje van Eindhoven naar Valkenswaard en kwam ik terecht op de basisschool 't Gegraaf.

In augustus 1981 vertrok ik voor het eerst naar de middelbare school ('t St. Joris-college). Blijkbaar vond ik dit een hele leuke school want ik zou er maar liefst 7 jaar onderwijs volgen. Na de middelbare school, ging ik op kamers in Maastricht om daar de studie HBO-Jeugdwelzijnswerk te volgen. Helaas was dit iets te hoog gegrepen en zo kwam ik in januari 1989 weer terug naar Valkenswaard.Thuis zitten was niets voor mij en aangezien het midden in het studiejaar weinig zin heeft een nieuwe studie te gaan volgen, had ik algauw mijn eerste uitzendbaan te pakken. Velen zouden nog volgen maar dat wist ik toen nog niet. Na veel omzwervingen kwam ik terecht bij Joanknecht en Van Zelst en daar heb ik gewerkt als secretarieel medewerkster tot ik in verwachting raakte van onze Manon.

3e klas 't Gegraaf

In februari van het jaar 1989 leerde ik mijn toekomstige man kennen. Vier maanden later ben ik bij hem in België gaan wonen maar lang bleven we daar niet want in april 1990 verhuisden we naar Aalst-Waalre in Nederland alwaar we het huis van zijn moeder konden overkopen.

Ongeveer 1 jaar later, op 15 maart 1991 was het dan de grote dag voor hem en mij; we gingen trouwen. De huwelijksreis ging naar Den Helder en Cadzand-bad. Lang bleven we echter niet z'n tweetjes want nog voordat we één jaar getrouwd waren, werd op 27 januari 1992 ons oudste dochtertje Manon geboren. Ruim één jaar later op 06 juni 1993 kreeg Manon haar zusje Daphne, gevolgd door haar broertje Remco op 24 augustus 1995.

Manon Daphne Remco
Na een aantal jaren bleek het toch niet zo goed te gaan tussen ons beiden en in oktober 1999 werd de scheiding uitgesproken. In goed overleg werd besloten de kinderen (die zelf ook aangaven het liefste bij hun Papa te blijven wonen) bij hem te laten en zo was ik weer alleen. Maar het lot heeft vaak rare verrassingen voor ons in petto en in 2005 kwam Manon bij mij wonen, gevolgd door Daphne in 2008.

Vanwege het feit dat de woning tijdens de scheiding niet aan mij toegewezen werd, heb ik in die zomer weer een tijdje bij mijn vader en moeder gewoond maar eind 1999 kreeg ik van de woningbouwvereniging een eigen huisje toegewezen.

Dit huis lag aan de Doornappelstraat nr 30 in de wijk "het Gegraaf" en het huis lag bijna tegenover het huis waar ik vroeger met mijn ouders gewoond had. Deze woningen moesten gerenoveerd worden en zo kreeg ik begin februari de sleutel van deze woning. Na veel scrob- en schilderwerk ben ik er uiteindelijk op 18 februari 2000 echt gaan wonen. Na de verhuizing was het even wennen maar uiteindelijk ben ik vol goede moed van start gegaan in mijn eigen paleisje. Want dat was het natuurlijk in mijn ogen zeer zeker wel. Ik heb daar een hele leuke tijd gehad, veel gehuild maar ook veel gelachen en uiteindelijk weer mijn eigen leven op poten gekregen samen met de kids die eens in de twee weken een heel weekend bij mij kwamen.

Doornappelstraat
Het Franciscusdal

Ondertussen stond ook mijn eigen leven niet stil en in augustus 2000 heb ik mijn tweede partner, Jan, leren kennen en uiteindelijk klikte het zo goed tussen ons dat we in januari 2001 samen zijn gaan wonen. Jan woonde op dat moment nog bij zijn ouders in Oirschot dus het was het meest logisch om in Valkenswaard te gaan wonen.

In 2002 werd ons huis aan de Doornappelstraat toch wel wat te klein voor ons gezin. We hadden op de Doornappelstraat maar 3 slaapkamers en geen zolder en we groeiden er gewoon een beetje uit. Ook werden de kinderen natuurlijk steeds groter en wilden ze graag allemaal een eigen kamer.
Uiteindelijk zijn we in Juli van dat jaar verhuisd naar het Franciscusdal in Dommelen. De kids mochten met Opa en Oma naar de Efteling zodat Jan en ik onze handen vrij hadden en na een dag hard werken, was het huis bewoond.

In 2005 kwam Manon definitief bij ons wonen en zij woont sinds begin 2010 op zichzelf. In 2008 en 2010 kwam Daphne bij mij wonen (zij is tussentijds weer een jaartje bij haar vader geweest) en ondertussen hebben wij het best naar ons zin met zijn tweetjes.

Maar zoals dat gaat staan ook hier de ontwikkelingen niet stil. Het laatste nieuws is Manon ondertussen samenwoont met haar vriend in Eindhoven, Daphne woont op kamers in Den Bosch vanwege haar studie en ik ben uiteindelijk vanwege de liefde neergestreken in Neerkant.

Omdat het tussen Jan en mij eind 2008 niet meer ging, de koek was gewoon op, ben ik sinds die tijd alleen geweest. Maar gelukkig niet voor altijd want begin 2013 heb ik mijn nieuwe vriend Rob leren kennen. Dit klikte zo goed dat ik een keer bij hem op bezoek geweest ben en gewoon vergeten ben terug naar huis te gaan en sinds augustus 2013 wonen we zelfs officieel samen in Neerkant.

Aangezien ik dus in 2008 alleen ben te komen staan maar toendertijd ook wel gewoon eens leuk op stap wilde kunnen of eens iets leuks ondernemen met vrienden ben ik in 2010 lid geworden van Aluvea. Binnen deze club zijn alleengaanden lid en moeten ze eens per jaar een activiteit organiseren. Deze komt dan in het activiteitenboekje te staan zodat andere leden aan kunnen geven wel met die activiteit mee te willen doen en zo ontstaan er hele leuke dagen, avonden, en soms zelfs hele weekenden of vakanties.

Het hele concept beviel me vanaf het eerste begin en ik ben zelf een tijd lid geweest van het bestuur. Helaas zijn daar wat strubbelingen ontstaan en inmiddels ben ik geen lid meer van Aluvea. Gelukkig heb ik een hele goede vervanging gevonden in mijn, samen met een goede vriendin van mij, zelfopgerichte vereniging E-vrienden. Hetzelfde concept wat dat staat gewoon als een huis alleen is E-vrienden ook toegankelijk voor niet-singles. Ondanks dat ik ondertussen samenwoon, doe ik nog best wat activiteiten mee en het is gewoon een hele gezellige groep mensen. Mocht je meer informatie over ons willen lezen, neem dan maar eens een kijkje op onze website of onze facebookpagina.

Logo Aluvea

huis Spanje

Ondertussen zijn natuurlijk ook de ontwikkelingen in de rest van de familie niet stil blijven staan. Zoals ik hierboven al even kort vermeldde is onze Margot ondertussen ook getrouwd (sinds 8 augustus 1997) en wel met Frank Zwegers. Op 28 februari 2000 werd hun eerste zoon Dennis geboren, gevolgd door zijn zusje Femke op 19 juni 2003. Zij zijn na diverse omzwervingen ook weer in Valkenswaard terecht gekomen en wonen nu ongeveer 5 minuutjes bij mij vandaan.

Ook bij mijn ouders hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. In 2000 hebben ze de euvele moed gehad een stuk grond in Spanje aan te kopen waar ze hun eigen huis hebben laten bouwen. Sinds oktober 2002 is dit klaar en verblijven zij het grootste deel van het jaar daar. Hier in Nederland hebben ze nog een wel een flatje achter de hand, want zoals ons Mam altijd zo mooi zegt krijgt ze gisteren heimwee als ze morgen het huis in Nederland niet meer zou hebben. Helaas voor ons heeft dit zijn langste tijd gehad want het huis in Spanje staat te koop en zo gauw dat verkocht is, zullen mijn ouders definitief terug naar Nederland keren.